Margrietspeldjes

Een ieder die herinnering aan het leed van de bemanningsleden van de schepen die tijdens de oorlog voeren levend wil houden, kan dit op eenvoudige wijze doen door een Margrietspeldje te dragen. Op deze manier worden ook hun familieleden niet vergeten.

De speldjes waren aanvankelijk ontworpen voor vrouwen die hun varende partner jarenlang of zelfs voor altijd moe(s)ten missen. Zij worden “Margrieten” genoemd. Dit heeft te maken met H.K.H. prinses Margriet. Zij is decennia lang de beschermvrouwe van de koopvaardij geweest. Tegenwoordig wordt het speldje gedragen door mannen en vrouwen die willen stilstaan bij het enorme offer dat door de koopvaardij is gebracht voor de bevrijding van Nederland.

De speldjes worden voor €12,50 (zonder anker) en €15,00 (met anker) verkocht door de penningmeester. Dat is iets boven de kostprijs. De opbrengst komt ten goede aan de stichting. Mocht u belangstelling hebben voor een speldje, dan bent u van harte uitgenodigd contact op te nemen met de penningmeester via keeslies@msn.com.